"Χρονοδιάγραμμα προσλήψεων αναπληρωτών Ε.Α.Ε./Ε.Ε.Π./Ε.Β.Π.", Ανακοίνωση των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια & Δημήτρη Παπαευθυμίου στις 6/10/2016

Μετά από προγραμματισμένη σημερινή συνάντηση των Αιρετών του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) Δημήτρη Παπαευθυμίου και Βασίλη Βούγια, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας Παναγή Κασσιανό, αξίζει να αναφερθούν προς ενημέρωσή σας τα εξής:
 
?    Σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016, θα σταλεί στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) της χώρας, η κατανομή -http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/10/694-2016-17.html -των 694 πιστώσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π.)σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

?    Αύριο, Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, θα κοινοποιηθεί στις 13 Π.Δ.Ε. και η κατανομή -http://seepea-stella.blogspot.gr/2016/10/300.html-των 300 πιστώσεων Ε.Ε.Π. για ΚΕ.Δ.Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

?    Πιθανά αύριο αναμένεται μια μικρή φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Ειδικής Αγωγής για δομές Ε.Α.Ε.

?    Επίσης αύριο, όπως πληροφόρησε σήμερα το ΑΣΕΠ το Υπουργείο Παιδείας,  θα κοινοποιηθεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε.) Κεντρικής Μακεδονίας, ο κυρωμένος Οριστικός Πίνακας αναπληρωτών Ε.Β.Π.

?    Από την άλλη εβδομάδα αναμένονται οι πρώτοι Κυρωμένοι Οριστικοί  Πίνακες αναπληρωτών Ε.Ε.Π., από το ΑΣΕΠ, των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης(Π.Δ.Ε) με τις λιγότερες ενστάσεις. Αναμένουμε βεβαίως την ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. αναφορικά με την υπό εξέλιξη συνάντηση της με υπευθύνους του ΑΣΕΠ, ώστε να μάθουμε από πρώτο χέρι το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας κύρωσης Οριστικών Πινάκων αναπληρωτών Ε.Ε.Π.

?    Γύρω στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται και η κατανομή στις Π.Δ.Ε. και των επιπλέον 400+ πιστώσεων Ε.Ε.Π. για προσλήψεις αναπληρωτών σε Ε.Δ.Ε.Α.Υ. αλλά και σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

?    Από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά αναμένεται να σταλεί στις 13 Π.Δ.Ε. και το κατακρατηθέν από τη Δ/νση Ε.Α.Ε. 10% επί των συνολικών πιστώσεων Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., για πρόσληψη αναπληρωτών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε./ΚΕ.Δ..Δ.Υ./Ε.Δ.Ε.Α.Υ.

?    Τέλη Οκτωβρίου αναμένονται περίπου 110 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ε.Α.Ε. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας.

?    Την 1η Νοεμβρίου 2016 θα έχουμε 900 προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις ανάγκες της Παράλληλης Στήριξης.

?    Αρχές Νοεμβρίου υπάρχει περίπτωση  να διατεθούν στις Π.Δ.Ε. κάποιες επιπλέον πιστώσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) για πρόσληψη αναπληρωτών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π.) σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

?    Κατόπιν θα υπάρξει ένα συμμάζεμα των πιστώσεων ΕΣΠΑ που δεν απορροφήθηκαν και στα μέσα Νοεμβρίου θα υπάρξει μια φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για δομές Ειδικής Αγωγής και Τμήματα Ένταξης.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

?    Παράταση της ημερομηνίας 20 Οκτωβρίου, που ορίζεται ως ο καταληκτικός χρόνος υποβολής αιτήσεων παράλληλης στήριξης , δεν μπορεί να γίνει και έτσι όσα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. αντιμετωπίζουν ελλείψεις ειδικοτήτων Ε.Ε.Π. και μέχρι την κάλυψή τους από προσλήψεις αναπληρωτών, μπορούν με Απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης να χρησιμοποιούν, για την διεκπεραίωση των Γνωματεύσεών τους για Παράλληλη Στήριξη μαθητών, συναδέλφους Ψυχολόγους(ΠΕ23) και Κοινωνικούς Λειτουργούς(ΠΕ30) των Σ.Μ.Ε.Α.Ε.

?    Όταν υπάρχουν την ίδια στιγμή στις Π.Δ.Ε., διαθέσιμες οι πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών Συνοδών Ε.Β.Π. ή Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) και αναπληρωτών Ε.Β.Π. ή Σχολικών Νοσηλευτών(ΠΕ25) για Σ.Μ.Ε.Α.Ε., καλό θα ήταν να δίδεται ενιαία η δυνατότητα στους αναπληρωτές να δηλώσουν τις προτιμήσεις του συνολικά και σε θέσεις στα Γενικά Σχολεία και σε θέσεις σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε., ούτως ώστε να αξιοποιείται με δικαιοσύνη η σειρά καθενός αναπληρωτή στον Αξιολογικό Πίνακα.

?    Το έγγραφο που έφτασε στις Π.Δ.Ε. και αφορά στον έλεγχο γνησιότητας των τίτλων των αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., έχει να κάνει με καθολικό έλεγχο τίτλων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτό να εμποδίσει την άμεση πρόσληψη των αναπληρωτών, οι οποίοι θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση αν κάποιο πιστοποιητικό κατατεθεί αργότερα απ αυτούς στην οικεία Π.Δ.Ε.

?    Ετέθη το ζήτημα της αναγκαιότητας σύνταξης Καθηκοντολογίου, που θα αφορά σε Συνοδούς Ε.Β.Π. και Σχολικούς Νοσηλευτές(ΠΕ25) μαθητών Γενικών Σχολείων.

Share

Ημερολόγιο άρθρων

Jan 2016
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31