Διακρατική συνάντηση σχολικών εταίρων στο Wels της Αυστρίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+  με τίτλο «Wertewagen? PartizipationinunsereStadt» στο οποίο συμμετέχει το Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου ως εταίρος πραγματοποιήθηκε η πρώτη διακρατική συνάντηση των σχολικών εταίρων στο Welsτης Αυστρία, από τις 7 έως τις11 Νοεμβρίου 2016. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο σχολείο BRG Wels Wallererstra?e  της Αυστρίας. Το το Δημοτικό Σχολείο Περιοχής Βαθυλάκκου εκπροσωπήθηκε από το Δ/ντή κ. Πενέκελη Κωννσταντίνο και τον εκπαιδευτικό ΠΕ 70 κ. Μπουνόβα Ιωάννη.

Εκτός από την ελληνική και την αυστριακή ομάδα, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι σχολικές ομάδες των υπολοίπων χωρών που συνεργάζονται στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα της Σλοβενίας, της Σλοβακίας, της Ισπανίας και της Γερμανίας, η οποία είναι και η συντονίστρια χώρα.Η πρώτη αυτή συνάντηση είχε ως κύριο άξονα την έναρξη εργασιών του προγράμματος και το καθορισμό του γενικότερου πλαισίου δράσεων της διακρατικής μας ομάδας.Το πρόγραμμα αυτό έχει θέμα τις κοινές αξίες που χαρακτηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και είναι σημαντικό για κάθε κάτοικο και πολίτη της Ε.Ε. ? και άρα και για τις μαθήτριες/τους μαθητές μας - να γνωρίζουν τις αξίες πάνω στις οποίες βασίζεται η Ε.Ε. σήμερα, ποιες αξίες την χαρακτηρίζουν και ποια ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκονται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε  εισήγηση των εκπροσώπων του σχολείου εκ μέρους της παιδαγωγικής ομάδας με τις δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο, το παραγόμενο έργο, αλλά και τα έργα που θα πρέπει να υλοποιηθούν στη συνέχεια του προγράμματος.

Τέλος, κατά τη διάρκεια των παράλληλων εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικές τοποθεσίες της πόλης και να απολαύσουν τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία  του σχολείου του Wels. Η διοργάνωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όχι μόνο σχετικά με τους στόχους του προγράμματος, αλλά και στο πλαίσιο των αλληλεπιδράσεων ως πρακτική οικοδόμησης του πολιτισμού, της ειρήνης και της συνεργασίας. Η επόμενη διακρατική συνάντηση προγραμματίσθηκε να γίνει το Φεβρουάριο του 2017 στην Γερμανία.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.schuleimfocus.eu

 

Επισυναπτόμενα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (foto.pdf)foto.pdf[ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ]223 kB21-11-2016 11:34
Share

Ημερολόγιο άρθρων

Jan 2016
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31